COPYWRITER

dagbok

Det där citatet.

På något sätt möter vi ett citat varje dag. Ett citat, en mening, en not. Jag tänker mig allt från klyschiga texter som "Carpe Diem" till tunga delar från det kraftfulla talet "I have a dream" av Martin Luther King. Jag är en del av modern tids mediaanvändare som finner sådana här korta, starka, menings- eller betydelsefulla meningar framförallt på Instagram, Tumblr (älskade Tumblr) och We heart it. Bildbloggsportaler helt enkelt (kallar man det det?).  De flesta citat framförs alltså via bilder/foton och GIF:ar (rörliga bilder). Vissa är helt blanka med endast en text, andra har med bilder för att styrka textens känsla, eller spelar upp en liten scen från en film i rörlig GIF.

"Fall in love with someone or something new everyday."

Citatet ovan hittade jag på en bild. Den kommer från bloggen "Laws of Modern Man". Och jag följer det citatet. Stenhårt. Att de inte nämner vem som har kommit sagt eller skrivit detta citat är lite svagt och sedan ta credd för det själv, men jag orkar inte bry mig riktigt om det. Jag tror man kan bli kär i något eller någon varje dag. Hur härligt är det inte att bara säga till sin bästa kompis hur kär man är i denne. Hur glad man blir att man har han eller hon i sitt liv. NO HOMO, NO BIG FEELINGS. JUST PURE LOVE BETWEEN FRIENDS. 

Att bli kär i något är väl också möjligt. Det är nog därför många "tröstshoppar" för att hitta något fint och tänka "Fan livet är inte mycket värt men jag har i alla fall den där cashmeremössan. I den mår jag bra, och då får det vara så idag. Ensam. Men i mössan. Min mössa."

För att vara riktigt klyschig drog jag med mina favoritbilder nedan:

IMG_1184.jpg
IMG_1590.JPG

"There are 
some feelings
you will never
find words for; 

you will learn
to name them
after the ones
who gave them
to you."

Maza Dohta

tumblr_mvenj1a2r81razvvyo1_500.jpg
Julia ElfgrenComment