COPYWRITER

dagbok

Arkitekt-greken

Jag gillar lösningar. Jag är ganska duktig på det också vill jag påstå. Vare sig det är ordvitsar, trasiga ting, genvägar eller att behöva snåla med pengar är min kreativitet ganska bred.

Jag jobbar sedan juni på telefonbank. Just nu pågår en smärre irritation kring min sida av avdelningen. Hela kontoret består (självklart) av skrivbord, hyllor, lådor, skrivare, fruktkorgar och kaffemaskiner. Vi har så kallat "open desk" som menas med att man inte har ett eget skrivbord, utan varje dag sätter man sig där det finns plats. På så sätt kan det vara fler anställda än vad det finns skrivbord och man får en ny kompis varje dag. Galant! Jo, jag tycker det är rätt trevligt. Nåväl, jag och "mitt gäng" (består av cirka 30 personer som alltid sätter sig längst bort") behöver antingen gå runt en omväg skrivbord eller gå runt en väldigt lång rad låga hyllor för att komma till kaffemaskinen, toaletterna och resten av kontoret SOM VI SER. Förstår ni, jag ser alltså kylskåpet som står fem meter från mig MEN MÅSTE GÅ RUNT hela kontoret för att komma dit. Om jag hade bättre erfarenheter inom parkour hade jag kunnat hoppa över, men det känns varken lägligt eller professionellt på ett bankkontor. 

Så efter min korta semester i Grekland fick jag nog. Jag skapade en genväg. Jag drog ut hyllan längst ut 30 grader och skapade en springa bred nog för alla oss längst bort. Och jag vill poängtera att det inte endast är jag som är lat: alla på kontor gillar att sitta och alla vill helst ha så korta vägar som möjligt överallt, inte bara till skrivaren. Detta kom att utvecklas: jag såg att det fanns rum att göra en genomgång i mitten av dessa hyllor, istället för en springa närmast väggen. Med en insisterande från en av mina favoritkollegor X (tänk er Cafe Bärs från Farsta) tryckta vi bort hyllorna och skapade en gång likt Korinthkanalen utanför Aten. Och alla uppskattar detta. Alla går i genom.

"Åh vad bra!"
"Åh vad smart!"
"Åh vad skönt!"
"ÅÅÅÅHHHH!"

Men så en dag, just idag skulle detta komma att stoppas. Ett klagomål från en högre person gjorde att vi var tvungna att flytta tillbaka ALLA HYLLOR till där de stod, på grund av hälsoskäl då någon kanske skulle ramla och göra sig illa på den lilla skarven. Ajaj, lilla skarvisen. Irritationen bland samtliga 30-längst-bortare kokar. Det är inte bara en fullständig hyllvägg som skapats, utan en psykisk vägg att inte kunna gå rakt i genom för att besöka damernas eller ta en kopp mocca med vitt. 

"Men varför har ni stängt?"
"Men vem gjorde det här?"
"Men när hände det här?"
"MEEEEN?"

Det talas nu om att strejka från arbetsplatsen. Nä, bara skoja. Men det skulle vara roande att göra en enkät om det hela. Jag var så nöjd. Förstår ni hur härligt det är när ens nya kollegor tycker att man gjort någonting bra för kontoret? Ingen bryr sig om kunderna egentligen (jag ba skojar, jag älskar mitt jobb!) 

KÄNNER DU ATT DU SAKNAR PASSAGEN?
[   ] JA [   ] NEJ [    ] VET INTE

 

Julia ElfgrenComment