COPYWRITER

dagbok

Det rena livet.

Kaffet svider mest i magen. Den svarta koffeindrycken passar inte riktigt in i den här miljön. Även om Costa Rica ligger så nära alla odlingar med kaffebönor runt hela central- och Sydamerika, så känns inte kaffe som drycken för den rena livet. Pure life. Pura vida. 

I söndags var det sista dagen med Surfakademin. lördags var sista lektionen, struntade i frisurfen i söndags. Vi har verkligen varit ett roligt gäng, blandade åldrar med olika bakgrunder. Det är så härligt att vi kan komma från så många olika delar för att hamna på en plats långt borta från hemma, för att lära oss att surfa. helt sjukt. Så i söndags sa vi hej då till alla som skulle hem, och till min finaste roommate, flying monkey, sporty spice, bästa hund Mira som drog till Jaco för att volontära. Verkar "sådär" kul hehe. Jag, backpackarna Emmy och Nora samt Camilla flyttade in då till ett hostel mittemot. Gästerna består av 70% killar/grabbar som går med bar överkropp och röker på. Dem kommer generellt från Argentina, Kanada (Quebec) eller Israel. Vi fyra fick ytterligare en rumskamrat, William, som har lallat runt på stranden snart en månad för att filma för Surfakademin. Det är lustigt det här med rum, nu är vi fem personers som bor i ett rum på kanske 25 kvm. Eftersom vi ändå är ute hela dagarna är rummet inget större problem. Jag menar, jag märkte att jag hade packat alldeles för mycket när jag hade klarat mig prima utan allt mitt bagage de två första dagarna. Vad mycket man ska behöva av allt. Det enda jag behöver mycket av är smoothien Magic C på hälsorestaurangen Olam: apelsin, citron, goji, banan och honung. Mm.

Var på massage igår. Massören, Juliet, kunde knappt peta på mig, hela ryggen var för spänd. det berodde tydligen på att immunförsvaret har bryt ut som en protest mot stress. vilket kan vara sant. min sista dag på jobbet var 30e december, dagen efter blev jag dunderförkyld. ryggen har alltid varit spänd, men misstänker diverse överansträngningar av dubbla surflektioner i tio dagar. jag och nora skippade inte en enda lektion. all in, making surfing crazy. men Julieta, hon var nästan frustrerad. som om jag hade behandlat min kropp illa.
"So what can I do to fix it? Like yoga or something?"
"No. You need to calm down. Relax, stretch. Don't stress."
Så dem orden kanske borde bli mitt nyårslöfte.

Om fem timmar går shuttle till San José. Sen går flyget i morgon bitti. Pure vida.

 Med lite filter blir allt bra. Det här var solnedgången igår. Egentligen behövdes inget filter.

Med lite filter blir allt bra. Det här var solnedgången igår. Egentligen behövdes inget filter.

nora<3

Julia ElfgrenComment