COPYWRITER

dagbok

Det är så mycket enklare att vara glad

Jag känner mig så glad. För ingenting, eller allting. Det kanske är för att jag har samma rutiner varje dag. Det kanske är för att jag tar en paus från vardagen hemma. Det kanske är för att det är soligt här i Grekland varje dag nu. 

En vanlig dag vaknar jag 8.30. Äter frukost bestående av en apelsin, ett päron och ett ägg framför datorn med en kopp kaffe. Läxorna görs även då. Sedan promenerar jag 1 timme och 15 min till skolan. Där har vi lektion i nästan fyra timmar. Antingen promenerar jag direkt hem eller flanerar runt på stan. Det finns tusentals kaféer, barer och restauranger. Igår var vi på bio t.ex. Om jag går hem, då äter jag det som lagats hos familjen jag bor med. Sedan händer det inte så mycket mer. Läser, skriver, snackar. Kanske går över till svenska tjejerna som bor nära. Är det fredag eller lördag går vi ut. Rätt enformigt kanske, men rätt skönt. Känns som tiden går snabbare, och det är ju bra för att jag längtar hem. 

Jag känner mig så glad. Jag frågar mig själv varför jag har så många deppiga låtar på min offlinelista på Spotify. Jag vill lägga upp glada bilder. Att min telefon ser ut att ha blivit överkörd av en bulldozer gör inget. Jag är nöjd med att dricka Nescafe varje morgon.

Och jag längtar mycket mer. Jag drömmer inte om pengar, jobb, resor. Jag längtar till sommaren. Jag längtar till min familj. Till mina vänner. Jag känner mig kär. Kär i kärleken. Kan allt alltså vara såhär enkelt och härligt? Jag har inga krav på någonting. Det är någon känsla av att jag borde ringa och berätta det här för någon, någon jag är kär i. Men jag är ju inte kär någon. Det kanske räcker med kärleken till en kompis. Och vad är det jag ska berätta om jag ringer någon? 

”Hej, jag är glad!” 
”Aha, vad var du innan?” 
”Mindre glad tror jag.”

För ungdomsbekymmer, är det tolkat som en sjukdom än? Som en förkylning vill säga?