COPYWRITER

dagbok

BERLIN DAG 3, 4 OCH 5

Första gången jag var i Berlin var 2007. Det är alltså tio jävla år sedan jag var 14 år och skulle tågluffa med min lillebror och papsen. Vi flög till Berlin och tog oss senare söderut i Europa, med slutdestination ner till Grekland. Visst minns jag när vi var i Tiergarten, gick på Brandenburg Tor och när vi gick mellan arenor på gamla OS-stadion, men jag mindes inte hur byggnaderna och själva staden såg ut. Så det var nog det som fredag, lördag och söndag mest bestod utav. Helgen blev inte så mycket Berghain som jag trodde, men att bo i en Airbnb-lägenhet med Fanny, Olivia och Ida var nog det bästa sättet att vakna upp på. Jag sov första natten i samma säng som Olivia, och när vi vaknade tidigt lördag morgon, båda bakis (mest jag) så låg vi och pratade i timmar innan Fanny och Ida steg upp. Det är så kompisromantiskt att vara två, ensamma i en stad långt ifrån hemma, och prata med varandra, om varandra och hur varandras liv ser ut. Hur vi hjälper varandra att vrida på tankar, ta vara på känslor och ta oss framåt. Känner bara av det systerskapet som just nu händer på Sandra Beijers blogg!!! ÖVERALLT!!

Nämen vad fasen, vi gick runt i stan, gick på flea market i Mauer, åt lunch, lagade middag hemma, gick på hemmafest hos ett annat Airbnb, träffade Marah som jag pluggade grekiska med för några år sedan och ja. Allt var väldigt väldigt skönt helt enkelt. Man behöver komma bort. Jag behöver komma bort. Ibland. 

Julia Elfgren