COPYWRITER

copybloggen

här ska jag i tio dagar skriva om hur mycket jag ogillar människor som alltid är glada.

man ska inte vara lycklig när man är ung.

livet börjar inte när man föds, det börjar när man fattar att man ska använda dem sju synderna för att känna ångest, skuld, kramp i hjärtat. en människa som inte har känt något av detta, eller inte vill det, är inte en människa. det är en hund. Springer Från Verkligheten Spaniel. 

jag menar, jag sympatiserar inte med lyckliga jävlar. dessa är idioter. hur kan man tänka sig att leva ett så innehållslöst liv? ett liv utan bekymmer. vad använder man hjärnan till? det är så mycket hjärna kvar. detta fina organ. detta komplicerade, oförklarliga, unika, tekniska organ. lycka ska vara kort. olycka är ett monster man kan känna värmen av i flera dagar, månader och år om man så vill. självömkan, ja smek mig. lycka ska vara åtråvärt i ungdomen. det ska man inte ha. det ska vara en lång nästan buddhistisk strävan. 

Julia Elfgren