Dag 16 - BASSE BRILJERAR!

Vid 11 idag fick Sebastian äntligen samtalet: han och Maria Lashari hade vunnit i Future Lions! Det betyder att dem får åka till Cannes och mingla i juni och att koncentrationen var sådär fram till 13. Men så härligt, den fina gossen köpte prosecco till hela kontoret så lunchen var bubbligare än någonsin!

Vi fortsatte jobba med Ryska Posten och fick även ta oss an Läkerol. Imorgon ska vi vara på tävlingen 24H hela dagen fram till onsdag. Men som plåster på såren kom Pontus (vår handledare) in i vår work session och frågade om vi ville vara kvar en extra vecka. Bror! 

Dagens lunch: rödbetor,fetaost, valnötter och honung. Made by le me. puss!

Dag 14 - Det gör väl inget

Egentligen inte uppdaterat sedan 10 maj, men ah. så mycket har väl inte hänt. mer och mer har man smält in, men som oftast också händer på Berghs så begränsas tankarna till innanför de fysiska väggarna. Vi tittat från skärmen till Humlegården och försöker komma på något, något nytt, viral eller nytt och viralt. Digitalt. 

Igår var den bästa dagen ändå. Vi hade kreatörsdag! Först körde vi Laserdome på Surbrunnsgatan. Jag var i gröna laget och kom nia första rundan och fyra (!!!) andra. Av 16! Mycket nöjd. Efter det blev det lunch OCH bowling på John Scott. Svinkul och mitt lag vann! På eftermiddagen tillbaka till kontoret. Där samma bowlinglag skulle komma på grejer till DNs Reklamcup. Där vann vi inte riktigt men jag fick utlopp för idéeande och visade den starka sidan av mig för Hedwig och Jonas. 

På kvällen cyklade jag och Julius till Berghs. Kön var säkert 30 meter, men jag sprang förbi hela kalaset och roffade åt mig drinkbiljetter. Jag och Julle sprang omkring, träffade massa i klassen och jag minglade järnet as usuall. lol. Grattade, lovordade och bara sa så fina saker till ALLA avgångselever jag sprang in i. Mötte mina kompisar Cristian och Daniel och följde med dem till Kåken några timmar innan jag hittade tillbaka till några Berghsare på Berns. Succé!

Dag 6 - Lilla tisdagen

Redovisning av Keno-idéer sköts upp, och istället fick jag och Sebastian fortsätta mangla idéer tillTaxi Stockholm och ICA. Vi började med sistnämnda, satt och pillade flera timmar med samma print. Det är mysigt, jobbigt, kul och man inser hur mycket jobb det kan vara bakom en mening. Speciellt jag som copy borde insett det tidigare, men ändå. 

Kontoret hade långlunch, där vi fick mat men inget möte. Jag och Basse tog en prommis längst Strandvägen och försökte komma på varför taxi är nice. Jag sprang en snabbis till Berghs och gjorde ytterligare en VoiceOver, sprang sedan tillbaka till King och satt med Basse till närmare 18.00 och funderade i omgångar på alla olika briefer. Life asså.

Dag 5 - Vecka två!

Tillbaka till ännu en måndag. Det är otroligt mysigt att alla på King börjar dagen tillsammans med frukost. Stämningen är välkomnande och visst blir man mindre nervös eller blyg av att snacka och skratta av sig lite innan förmiddagen klockar in. Jag brukar dyka upp innan 9, så hinner man bläddra i genom några tidningar. 

Sebastian och jag fick ännu en brief: Taxi Stockholm. En kampanj som ska ut i augusti. Vi gillar att ha mycket att göra, och har insett att det är ok att bara berätta om idéer och göra grova skisser än så länge. Något som passar mig grymt bra. Sebastian har jag insett älskar keynotes. Helt besatt. Ni förstår inte vilka animationer han kan göra. Suck. 

Vi redovisade en ICA-annons vi hållit på att fila på en vecka ungefär. Det finns något spännande och djupt i att ha ett bra samarbete. Om jag kommer på en bra rubrik så hittar Sebastian en oväntad bildlösning som förenar det ena med det andra. 

Dagens lunch: keso, avokado, sallad, cashew, valnötter. 

Dag 3

Jag och Sebastian redovisade vad vi hittat på med ICA och tittade i genom KENO lite extra. Många gick från kontoret tidigare och tog långhelg. 

Dag 4

Vi fick vara lediga på Kristi Himmelsfärd. Sebastian och jag fortsatte idéea med ICA. Vi fick smita lite tidigare denna dag, tur det eftersom solen stekte som varmast denna vår!

Dagens lunch: bulle och kaffe på Oktagonen

Dag 2 - Förmiddagspresentationer och... Keno!

Redan 8.30 var jag här, med DN under armen och smått svettig under skinnjackan. Skar upp en bit bröd och satt med kaffe och juice, och lyssnade på när kontoret sakta rullade in. 

Jag och Sebastian fortsatte jobba med idéer till ICA. Spånade vidare efter gårdagen. Lite senare kom Peter Grönlund in och gav oss en brief till, till Keno! Fortsätta på konceptet "Problem med att vara miljonär". Innan lunch presenterade vi lite stoff om ICA till Emelie och Adam. Kändes bra! Vi har allt lärt oss någonting i skolan.

Jag hade tur och kunde roffa åt mig en "mötesburgare" från Phil's. Jag, Julius och lilla receptionisten Emma pratade om livet och vad man ska göra efter gymnasiet i solen. Vill inte tillbaka till Berghs. 

Efter lunch satte sig jag och Sebastian i den lilla vrån igen och fortsatte spåna idéer. Klockan fyra gick vi till Colony och spelade in VoiceOver till Berättarministeriet. Och vem gjorde rösten? Jo jag! Snart har jag en hel portfolio till röster... mohaha. Efter praktiken minglade jag iväg till skolan och roddade om festerna till Berghs Grad Show. Känns bra!

Dagens lunch: Halloumiburgare med pommes och dipp från Phil's Burger.

Dag 1 - Välkomna!

Sebastian minglade världsvant nerför Kungsgatan och mötte mig på under Svampen på Stureplan kl 08.57. Han struntade i mitt "raska på" och lunkade tillsammans med mig till Sturegatan 10. Där mellan våning 5 och 6 har Kings Reklambyrå sitt luftiga kontor. Med träpaneler, blå heltäckningsmatta och dyrka kontorsstolar i läder har byrån en lika dyr utsikt över Humlegården och Östermalms takåsar. Kl 9.00 varje dag finns frukost till vår befogenhet. Pontus Thorén hälsades oss varmt välkomna. Vi hade möts en gång innan inför praktiken, och han kommer vara våran mentor under denna tid. Vi skakade hand med alla som kom in. Samtliga verkade så glada och taggade. Det var måndag! Inte måndag. 

Basse och jag fick sedan en introduktion muntligt framför PowerPoint av Per Wilson (planner) och Anna Sjöberg (account director). En kvart position blev närmare en timme lång där vi fastnade om byråers strategier och värderingar. Intressant! Efter det mötte vi Pontus igen och gick i genom de briefer vi skulle börja att jobba med från ICA. Efter lunch hittade vi plats längst bort i korridoren och satt och funderade och konspirerade. Vad kunde man göra med den här kampanjen?
"Tänk att folk får betalt för det här. Helt sjukt" sa jag till Basse och kände att det här kommer bli en fantastisk månad. Det absolut bästa avslutet på ett läsår, jämför med vilken skola som helst.
Måndagsmötet hölls vid 15, Basse och jag signade ut 17.10

Dagens lunch: Confiterat anklår med asiatisk sallad på Brillo! Hurra och tack!