COPYWRITER

Loggbok från praktik på King

Dag 1 - Välkomna!

Sebastian minglade världsvant nerför Kungsgatan och mötte mig på under Svampen på Stureplan kl 08.57. Han struntade i mitt "raska på" och lunkade tillsammans med mig till Sturegatan 10. Där mellan våning 5 och 6 har Kings Reklambyrå sitt luftiga kontor. Med träpaneler, blå heltäckningsmatta och dyrka kontorsstolar i läder har byrån en lika dyr utsikt över Humlegården och Östermalms takåsar. Kl 9.00 varje dag finns frukost till vår befogenhet. Pontus Thorén hälsades oss varmt välkomna. Vi hade möts en gång innan inför praktiken, och han kommer vara våran mentor under denna tid. Vi skakade hand med alla som kom in. Samtliga verkade så glada och taggade. Det var måndag! Inte måndag. 

Basse och jag fick sedan en introduktion muntligt framför PowerPoint av Per Wilson (planner) och Anna Sjöberg (account director). En kvart position blev närmare en timme lång där vi fastnade om byråers strategier och värderingar. Intressant! Efter det mötte vi Pontus igen och gick i genom de briefer vi skulle börja att jobba med från ICA. Efter lunch hittade vi plats längst bort i korridoren och satt och funderade och konspirerade. Vad kunde man göra med den här kampanjen?
"Tänk att folk får betalt för det här. Helt sjukt" sa jag till Basse och kände att det här kommer bli en fantastisk månad. Det absolut bästa avslutet på ett läsår, jämför med vilken skola som helst.
Måndagsmötet hölls vid 15, Basse och jag signade ut 17.10

Dagens lunch: Confiterat anklår med asiatisk sallad på Brillo! Hurra och tack!

Julia Elfgren