COPYWRITER

Loggbok/portfolio

Loggbok - Presentationsteknik: lektion 2

I måndags fick vi i uppgift att skriva ett tal, 3-4 minuter långt, om vad som helst med fokus på att övertyga lyssnarna. Synd var det att inte skriva ner i almanackan, för det var tydligen enkelt att glömma. 

Jag började sent igår, tisdag. Jag hade blivit övertygad av min kompis Victor att de största miljöproblemet är boskapsuppfödning. Jag såg en dokumentär på Netflix, Cowspiricy, läste en del på miljöhemsidor. Jag var övertygad, jag hade material. Men det var så mycket material att det skulle fylla 30-40 minuter. Istället för att göra en top 10 bästa argument så struntade jag i det hela och gick och la mig. På morgonen, runt klockan åtta började jag prata med mig själv i köket. Kan jag ha ett oförberett tal om oförberedda tal? 

Resultatet blev ganska mycket gojja. Jag är övertygad om att jag kan hålla oförberedda tal, men det gäller att stå på en stabil punkt och andas. Försöka hålla koll på det man pratar om. För första gången jag presenterade gick det ganska bra. Jag hade ett intro, ett kort argument, fick lyssnarna att hamna i en annan värld, komma tillbaka till röda tråden och avsluta. Snyggt! 
"Men jag är inte alls övertygad" kommenterade Lisa. 
Och det var ju sant. Man kan bli rätt lurad om personen som håller talet framstår som om hen vet vad hon pratar om. Ungefär som en typisk utekväll så har jag koll på allt. Hänger med på tåget. På tal om ingenting. 

*återgår till lektionen*

Julia ElfgrenComment