COPYWRITER

Loggbok/portfolio

24 augusti

Idag började det på riktigt. Första lektionen var med Magnus Engström, Intro till copywriting. Vi var bara halva klassen, dvs 15 personer. Jag tycker det är väldigt skönt att vara få, greppa vilka man delar klassrum med och bli lite lagom sedd och hörd. 
Eftersom jag gick introkursen till Att skriva i höstas blev det en del repetition, men inte mig emot. Lektionen gick ut på att sammanfatta eller göra klart för alla för vad copywriting är och vad det innebär. Innan pausen visades en bild upp på Michel Jordan i luften när han dunkar basketbollen. Ingen text. Till efter pausen skulle vi två och två komma på en rolig text passandes till artikeln. Jag var med Edvin, som kom på en grym slogan till skorna Air Jordans: the rest of 9,5 feet is you. Vilket anspelade på  att basketkorgar är på en höjd av 10 feet. Det vet inte många, det visste inte Magnus heller. Jag fick iallafall ett glädjerush, en rush, man märker snabbt när något är riktigt bra! Det ruset fick jag förra veckan också när jag till vår "tatuera barn-kampanj" kom på THINK, med tillhörande slogan "See the link?" och diverse torra skämt. Jag bestämde mig idag på att leva på det ruset, min nya drog. 

Till torsdag ska vi skriva 2-3 texter med inspiration från en sommarartikel.To be continued.

Vi började även med design- och reklamhistoria med Sara Kristoffersson. Verkar vara väldigt intressant, hur det har utvecklats från ren informativ övertalning till dold övertalning via humor till  mottagaren. Vi pratade om logotyper, hur mycket mer det berättar egentligen. Examinationen är att skriva 2-3 sidor fördjupat om ett ämne. Sara för övrigt hade gjort en utställning om svensk reklam. Jag frågade om den ligger mer i framkant med tanke på att svenskar är tvåspråkiga och (generellt) väldigt informerade tack vare mobil och i-land.

JAG ÄR SÅ GLAD ATT DET ÄR I GÅNG!

Julia ElfgrenComment